Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі пройшов тренінг щодо протидії торгівлі людьми (ФОТО)

0

На виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» № 3739 від 20.09.2011 року та на замовлення Мінсоцполітики України, Закарпатська громадська жіноча організація «Веста» реалізує проект представництва МОМ в Україні «Впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, у Закарпатській області» у партнерстві із Департаментом соціального захисту населення Закарпатської ОДА, в рамках якого, за сприяння Чопської міської ради, сьогодні, 11 липня, у Чопі провела тренінг на тему: «Протидія торгівлі людьми. Виявлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

На захід були запрошені представники суб’єктів Національного механізму взаємодії: заступник Чопського міського голови Валентина Плиска та працівники УПСЗН, Чопського міського ЦСССДМ, ССД, Управління освіти, культури, молоді і спорту та навчальних закладів, Відділу охорони здоров’я та міської лікарні, Відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС, Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Тренінг відбувся у дружній та цікавій атмосфері. Голова ЗГЖО «Веста» Сабадош Інна розповіла про визначення самого поняття «торгівля людьми», масштаби цієї проблеми, міжнародне та національне законодавство з питання протидії торгівлі людьми, національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії цьому явищу в Україні, морально-етичні принципи роботи з постраждалими від торгівлі людьми та про прямі і непрямі індикатори в процесі ідентифікації таких осіб.

Інформація надавалася в легкій та доступній формі. До обговорення питання були залучені всі присутні, зокрема, проведена робота в групах. Одним із завдань було намалювати «Дерево проблем», для виконання якого потрібно було зобразити «коріння дерева» – причини попадання в пастку торгівців людьми, «його стовбур» – суть самої проблеми та «крону дерева» – її наслідки. Тож всі учасники тренінгу не тільки прослухали курс протидії торгівлі людьми, а й активно брали участь в обговоренні цієї проблеми.

Цього дня усі учасники тренінгу обговорили аспекти роботи з протидії торгівлі та більше дізналися про міжнародні та українські громадські організації, які також надають різного роду допомогу (юридичну, медичну, психологічну, фінансову) постраждалим від торгівлі людьми, зокрема,  Міжнародна Організація з Міграції Агенство ООН з питань міграції, Міжнародна громадська організація «А21», у Закарпатській області – ЗГЖО «Веста».