Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали комісія з питань погашення заборгованості та міська робоча група з питань легалізації (ФОТО)

0

Сьогодні, 20 червня, у Чопській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати.

На засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати присутні розглянули питання щодо наявності боргів зі сплати фізичними особами підприємцями Чопа єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове страхування, відповідно до інформації Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області. На засідання було надіслано 36 листів-запрошень фізичним особам-підприємцям, перелік яких наданий органами Фіскальної служби в Закарпатській області згідно листа Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області від 28.05.2019. №4872/06.

Нагадуємо, що борг із ЄСВ є єдиним боргом, який не можна розділити на декілька платежів. Пеня та штрафні санкції нараховуються за невчасну плату на всю, а не залишкову суму боргу. Пеня не нараховується лише протягом 60 днів з дня виникнення боргу. Несплата ЄСВ позбавляє права на зарахування періодів у повному обсязі до страхового стажу необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

Телефони, за якими можна звернутися до Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області з питань погашення боргу: приймальня 64-37-35, сектор погашення боргу – 64-21-77, центр обслуговування платників 64-05-75.