Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Внесено зміни до порядку ведення Реєстру неприбуткових організацій

0

Ужгородське управління ГУ ДФС у Закарпатській області інформує, що постановою КМ України від 22.05.2019 №423 затверджено зміни до «Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з нього».

У новій редакції викладена реєстраційна заява платника податку за формою №1-РН.

Реєстраційна заява та документи, що додаються до неї для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій, розглядаються протягом трьох робочих днів з дня їх отримання. У разі відсутності підстав для відмови у включенні (повторному включенні) до Реєстру, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості контролюючий орган зобов’язаний протягом трьох робочих днів з дня отримання реєстраційної заяви та документів, що додаються до неї, внести до Реєстру відповідний запис про включення (повторне включення) такої неприбуткової організації до Реєстру, присвоєння (зміну) ознаки неприбутковості.

Також сам Порядок доповнено новим пунктом 121, відповідно до якого неприбуткова організація може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій за формою згідно з додатком 3 до Порядку.

Постанова №423 набрала чинності з 29 травня 2019 року.

За матеріалами Ужгородського управління
ГУ ДФС у Закарпатській області