Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У місті почала роботу нова КНС №1 (ФОТО)

0

Каналізаційна насосна станція №1, що знаходиться на вулиці Петефі, — це головна КНС нашого міста, через яку проходять усі стічні води міста. Це найбільш потужна і найбільш вразлива КНС міста. Зупинитися вона не може навіть на годину. Зважаючи на те, що вона збудована майже п’ятдесят років тому, можна уявити моральну та фізичну зношеність цієї споруди. Звичайно, насосне обладнання мінялося у разі потреби, але сама споруда потребувала значного оновлення.

Для усунення нагальної потреби мережі водовідведення наприкінці осені 2018 року було проведено тендер на будівництво нової КНС №1. Роботи розпочалися у березні цього року й складалися з будівництво напірного колектору від КНС №1 по вулиці Петефі до розподільчого колодязя по вулиці Пушкіна, 5, облаштування та встановлення обладнання нової КНС. Зазначимо, що нове будівництво було реалізовано без зупинки роботи каналізаційної мережі міста. І, нарешті, минулого тижня розпочалася робота нової КНС №1.

Крім того, заплановано  оновлення та модернізація старої КНС №1, яка зможе працювати як паралельно, так і окремо під час ремонтних чи планових робіт, у разі суттєвого збільшення навантаження.

Спираючись на досвід, отриманий під час проектування та будівництва, розроблено подальші плани робіт із вдосконалення каналізаційної мережі міста. Робота, що триває вже понад три роки буде продовжена. Ще цього року є нагальна необхідність суттєвої модернізації КНС №2, що знаходиться на території міського парку та побудови нового напірного колектору цієї станції. На черзі реконструкція та модернізація КНС №3 по вулиці Московській та КНС №6 по вулиці Берег. Розробляються проекти КНС №8 по проїзду Миру та КНС №9 по вулиці князя Лаборця. Тож робота триває й надалі.