Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали комісія з питань погашення заборгованості та міська робоча група з питань легалізації (ФОТО)

0

Сьогодні, 30 травня, у Чопській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

На засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати присутні розглянули питання щодо наявності боргів зі сплати фізичними особами підприємцями м.Чоп єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове страхування, відповідно до інформації Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області. На засідання було запрошено сорок одну фізичну особу-підприємця.

Телефони, за якими можна звернутися до Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області з питань погашення боргу: приймальня 64-37-35, сектор погашення боргу – 64-21-77, центр обслуговування платників 64-05-75.

На засіданні міської робочої групи з питань легалізації розглядалося питання щодо виплати на території міста Чоп заробітної плати нижче мінімального рівня. Станом на сьогодні, виходячи із роз’яснювальної роботи із роботодавцями, інформація щодо яких надходить від Ужгородського об’єднаного управління ПФУ Закарпатської області, на території міста всі місячні посадові оклади найманих працівників у штатних розписах розраховуються за повний робочий день не нижчі законодавчо встановленого мінімуму, заробітна плата виплачується відповідно до фактично відпрацьованого часу, єдиний соціальний внесок сплачується роботодавцем від заробітної плати не нижче мінімального рівня.

Нагадуємо, що борг з ЄСВ є єдиним боргом, який не можна розділити на декілька платежів. Пеня та штрафні санкції нараховуються за невчасну плату на всю, а не залишкову суму боргу. Пеня не нараховується лише протягом 60 днів з дня виникнення боргу. Несплата ЄСВ позбавляє права на зарахування періодів у повному обсязі до страхового стажу необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.