Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідала комісія з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

0

Сьогодні, 16 травня, у Чопській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

Присутні розглянули питання щодо наявності боргів зі сплати фізичними особами підприємцями м.Чоп єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове страхування, відповідно до інформації Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області від 25.03.2019. №2916/06. На засідання було запрошено сорок одна фізична особа-підприємець.

Відповідно отриманої від представника Ужгородського управління  ГУ ДФС у Закарпатській області в телефонному режимі інформації, борг з ЄСВ є єдиним боргом, який не можна розділити на декілька платежів. Пеня та штрафні санкції нараховуються за невчасну плату на всю, а не залишкову, суму боргу. Пеня не нараховується лише протягом 60 днів з дня виникнення боргу. Телефони, за якими можна звернутися до Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області з питань погашення боргу: приймальня 64-37-35, сектор погашення боргу – 64-21-77, центр обслуговування платників 64-05-75.

Нагадуємо, що з 1 січня приватний підприємець повинен здійснювати щомісячну сплату єдиного соціального внеску в розмірі 918,06 гривень (мінімальна заробітна плата становить 4173 гривні). Несплата позбавляє права на зарахування періодів у повному обсязі до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

30 травня 2019 року о 10.00 год. в актовій залі Чопської міської ради відбудеться чергове засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

Запрошуємо фізичних осіб-підприємців нашого міста, які мають борг по сплаті ЄСВ, прийняти участь у засіданні, на якому Ви матимете можливість задати питання представникам Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області та Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області.