Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Оголошення для фізичних осіб-підприємців

0

У четвер, 16 травня, о 10.00 год. в актовому залі Чопської міської ради відбудеться засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

Запрошуємо фізичних осіб-підприємців нашого міста, які мають борг по сплаті ЄСВ, прийняти участь у засіданні, на якому Ви матимете можливість задати питання представникам Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області та Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області.

Нагадуємо, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата становить 4173 гривні, таким чином приватний підприємець повинен здійснювати щомісячну сплату єдиного соціального внеску в розмірі 918,06 гривень.

З 1 січня 2018 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії, складає 25 років і надалі він буде збільшуватися. Для тих, хто досягне пенсійного віку у 2019 році — це 26 років, у 2020 році – 27 років і так до 2028 року, коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Несплата боржниками єдиного соціального внеску позбавляє їх права на зарахування цих періодів у повному обсязі до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

 

Управління праці та
соціального захисту населення
Чопської міської ради, 71-28-84