Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відкрили пам’ятний знак “Полум’я миру” (ФОТО)

0

Сьогодні, 2 травня, відбулося відкриття пам’ятного знаку “Полум’я миру”.

На урочистості, окрім керівництва, Почесних громадян і мешканців міста, завітали  нащадки австрійської королівської родини, президент Міжнародної асоціації “Полум’я Миру” Герта-Маргарета і Шандор Габсбург-Лотрінген, координатор Міжнародної асоціації “Полум’я Миру” Зігфрід Вернбахер, керівник громадської організації “Посольство Миру” в Ужгороді Віктор Голін.

Захід розпочався з гімну України та Австрії, після чого пам’ятник відкрили Чопський міський голова Валерій Самардак та президент Міжнародної асоціації “Полум’я Миру” Герта-Маргарета Габсбург-Лотрінген.

“Сьогодні для нас відбувається історична подія. У нашому місті, як і в багатьох містах України, буде стояти символ миру і єднання України та Євросоюзу. Пам’ятник, який стане спонуканням для всіх чопівчан жити в злагоді.

Ми радіємо з того, що представники громадських організацій “Полум’я миру” та “Посольство миру” підтримали чудову ідею встановити цей символ в нашому містечку. Дякуємо Герті-Маргареті та Шандору Габсбург-Лотрінген за підтримку та участь в урочистому відкритті. І велика подяка Анатолію Горинецькому, який втілив цю ідею в життя.

Дивлячись на пам’ятник “Полум’я миру” пам’ятаймо: люди самі є творцями миру, тому кожному з нас важливо прощати, не ображатися, не гніватися, щоб не зруйнувати мир, який ми ще маємо” — відзначив Валерій Самардак у своїй промові.

Із вітальним словом виступила Герта-Маргарета Габсбург-Лотрінген: “Це для нас велика честь сьогодні відкривати знак “Полум’я миру” у Чопі. Цей пам’ятний ознак одночасно є нагадуванням про те, що необхідно завжди думати про мир. І не тільки думати, а й говорити і діяти заради нього. Цей пам’ятник зроблений із дерева і встановлений на камені. Матеріалів, які є на всіх континентах нашої планети. Дерево символізує тепло, надійність, спокій, красу і бажання робити добрі справи. Камінь — це символ постійності та надійності.

Цей пам’ятник має надавати пану меру і всім людям, які трудяться на благо міста, силу і натхнення робити все можливе заради нашого миру”.

Герта-Маргарета і Шандор Габсбург-Лотрінген вручили за особливі заслуги і великий вклад у роботу в Міжнародній асоціації “Полум’я миру”, громадській організації “Посольство миру” та європейській інтеграції медалі Валерію Самардаку, Федорі Харуті, Миколі Палінчаку, Василю Густі, Ігорю Гіжану.

Також із привітанням виступив Федір Харута, який вручив Герті-Маргареті книгу “Синтез досвіду і ділової конкретики у реалізації громадських ініціатив”.

 Наостанок присутні зробили пам’ятні фото.

Довідково: Пам’ятник “Полум’я миру” складається з двох компонентів. Це камінь, який поєднаний із скульптурою, виготовленою з буку. Для багатонаціонального Чопа цей знак стане символічним. Громадська організація “Полум’я Миру” співпрацює із Чопською міською радою  уже майже три роки через Посольство миру в Україні.

Фото можна завантажити за посиланням.