Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 9 квітня, у міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ і НС, також були присутні начальники управління освіти, культури молоді та спорту Марія Лугова, відділу охорони здоров’я Віктор Курин, аварійно-рятувального загону Закарпатської області Олег Паламарчук.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

1. Про організацію забезпечення санепідблагополуччя у весняно-літній період 2019 року.
2. Про організацію заходів щодо профілактики отруєння населення неїстівними грибами.
3. Пожежна безпека в місті Чоп.
4. Розмінування правобережної дамби річки Тиса у районі міста Чоп.

На комісії були затвердженні заходи щодо забезпечення санепідблагополуччя у весняно-літній період 2019 року та щодо профілактики отруєння населення неїстівними грибами.

Т.в.о. начальника 7 ДПРЧ ДСНС України у Закарпатській області Лайош Каршай розповів, що пожежі в м. Чоп в середньому виникають раз на три дні. здебільшого це загорання сухої трави та чагарників. Так, на території Чопа за І квартал 2019 року всього виникло 25 пожеж, проти 3 за аналогічний період у 2018 році (збільшення на 833%). З них 23 – пожежі сухої рослинності на відкритих територіях, в екосистемах. Щодо загибелі та травмування людей, то з початку поточного року на пожежах не зафіксовано жодного загиблого проти 1 загиблого за аналогічний період 2018 року (зменшення на 100 %); травмованих на пожежах в 2019 році, як і в попередньому році не зафіксовано.

У 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах – сама людина, яка часто необережно поводиться з вогнем, не звертаючи уваги на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Разом із тим начальником аварійно-рятувального загону Закарпатської області Олегом Паламарчуком було зазначено, що проводиться розмінування правобережної дамби річки Тиса у районі міста Чоп, і відзначено, що впродовж трьох тижнів було виявлено вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. У зв’язку з цим мешканців міста просять не спалювати траву на дамбі, оскільки це може призвести до трагічних наслідків. Також було зазначено, що роботи по розмінуванню будуть проводитися до кінця травня 2019 року.