Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопській ДЮСШ провели заняття з художньої гімнастики (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 5 квітня, у спортивній залі ЗОШ І-ІІІ сутенів№2 імені Іштвана Сечені за ініціативи в.о. директора Чопської дитячо-юнацької спортивної школи Сергія Мотринця пройшли перші заняття з художньої гімнастики. Близько 70 дівчатам віком від 5 років провели заняття тренери: голова Федерації художньої гімнастики Закарпатської області Валентина Плавайко та майстер спорту, вихованка ужгородського СК “Спартак” Каміла Крічфалушій.

На початку заняття проходитимуть тричі на тиждень, а в подальшому будуть варіюватися залежно від успіхів і навантажень маленьких учениць.

Валентина Валентинівна розповіла, що Федерація давно планувалося проводити заняття у Чопі, оскільки тут є багато дітей, розвинута інфраструктура,  спортивні зали. Крім того, багато батьків, які  возили дочок на тренування до Ужгорода, зверталося з такими проханнями та пропозиціями.

“Коли дізналися про кількість бажаючих, то зрозуміли, що роботу необхідно організовувати серйозно й на постійній основі, щоб діти могли розвиватися. Є тренерський склад, який готовий забезпечувати навчально-тренувальну роботу. Хочеться, аби художня гімнастика прижилася у місті, і в подальшому гурток працював і розвиватися. Навчально-тренувальний процес буде забезпечувати два діючі тренери і помічник, оскільки є велика кількість дітей, яких особливо на початку необхідно направляти. Дівчаток треба закохати у цей вид спорту. Адже зараз важливі не так спортивні досягнення, як інтерес і любов до гімнастики, бажання навчатися й надалі” — зауважила голова Федерації Валентина Плавайко.

Після занять дівчатка були веселі та задоволені. Сподіваємося, що така ініціатива у місті в подальшому буде лише покращуватися.

Фото можна завантажити за посиланням.