Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі провели атестацію педагогічних працівників (ФОТО)

0

Відповідно до ст. 50 Закону України “Про освіту”, наказу управління освіти, культури, молоді і спорту  Чопської міської ради  від  26 березня 2019  року № 22-к/ос “Про результати атестації педагогічних працівників міста у 2018/2019 навчальному році”, вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20 грудня 2011 р. №1473 (із змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2013 року №1135), на підставі рішення атестаційної комісії управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради  (протокол №3 від 26.03.2019 року) була проведена атестація педагогічних працівників   м. Чоп  у 2018/2019 навчальному році.

У 2018/2019 навчальному році атестаційними комісіями І-ІІ рівнів атестовано 31 педагогічних працівників, що складає 17 % від загальної кількості педагогічних працівників.

Кількісний склад педагогічних працівників, які підлягали атестації у 2018/2019 навчальному році:

- вчителі закладів загальної середньої освіти –  23;

- вихователі закладу дошкільної освіти – 8.

Основними завданнями, які вирішувалися в ході атестації були: стимулювання цілеспрямованого неперервного підвищення професійного рівня педагогічних працівників; визначення відповідності педагогічного працівника займаній посаді, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи встановлюється кваліфікаційна категорія, тарифний розряд оплати, присвоюється відповідне педагогічне звання.

Суттєвим досягненням роботи стало збільшення кількості педагогів, які підвищили свій кваліфікаційний рівень та відсутність   випадків зниження кваліфікаційної категорії за наслідками атестації.

Атестація  педагогічних працівників – це складова управління, яка виявляється у процесі систематичної, формалізованої, комплексної оцінки згідно із заданими критеріями відповідності діяльності конкретного  працівника чітким стандартам виконання роботи на даному робочому місці, на відповідній посаді, за визначений проміжок часу.

Атестація – один із найважливіших аспектів у діяльності кожного педагогічного працівника. Вона стала звичайною справою у професійному житті педагога, проте в умовах економічної та соціальної нестабільності слід передбачити створення психологічного комфорту процесу атестації, упровадити нові форми її організації.