Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідала комісія з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат (ФОТО)

0

Учора, 27 березня, у Чопській міській раді відбулося спільне засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Присутні розглянули питання щодо наявності боргів зі сплати фізичними особами підприємцями м.Чоп єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове страхування та щодо виплати на території міста Чоп заробітної плати нижче мінімального рівня.

Відповідно до інформації Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області на території нашого міста зареєстровані фізичні особи-підприємці, які станом на 1 березня 2019 року мають борг з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, перелік яких наданий органами Фіскальної служби в Закарпатській області.

Було зазначено, що з 1 січня мінімальна заробітна плата становить 4173 гривні, таким чином приватний підприємець повинен здійснювати щомісячну сплату єдиного соціального внеску в розмірі 918,06 гривень.

З 1 січня 2018 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії, складає 25 років і надалі він буде збільшуватися. Для тих, хто досягне пенсійного віку у 2019 році — це 26 років, у 2020 році – 27 років і так до 2028 року, коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Несплата такими боржниками єдиного соціального внеску позбавляє їх права на зарахування цих періодів у повному обсязі до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.