Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Україна за кошти Євросоюзу реформує та модернізує професійно-технічну освіту

0

Уряд України та Єврокомісія підписали угоду, яка допоможе реформувати та модернізувати систему професійно-технічної освіти в Україні.

Як передає прес-служба Міністерства освіти і науки України, загальний бюджет угоди  “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”, складає 58 млн євро, сторони підписали його у понеділок, 17 грудня у Брюсселі під час п’ятого засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Як повідомляється, ці кошти підуть на підвищення ефективності реформ у галузі професійно-технічної освіти в Україні та покращення якості і привабливості професійно-технічної освіти як для жінок, так і для чоловіків, а також збільшення її відповідності потребам ринку праці, у тому числі для подолання гендерної сегрегації ринку праці.

Гроші також допоможуть оптимізувати мережу та модернізувати інфраструктуру професійно-технічної освіти.

Окрім того, між Кабміном та Єврокомісією було підписано угоду про фінансування заходу “Програма розширення контактів між людьми: Дім Європи”, у межах якої ЄС виділить 18 млн євро для просування контактів між людьми з ЄС та українським суспільством з метою обміну найкращими практиками та сприяння взаєморозумінню.

Раніше повідомлялося, що 17 грудня Кабінет міністрів України та Європейська комісія підписали Угоду про фінансування Програми технічного співробітництва 2018 року, в межах якої Євросоюз виділить 37 млн євро для реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і для допомоги українським установам у зміцненні поваги до демократичних принципів, прав людини та основних свобод.