Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Уряд схвалив проекти угод з технічної допомоги ЄС Україні на 167 мільйонів євро

0

12 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив проекти низки Угод щодо надання технічної допомоги Європейського Союзу нашій країні на 167 мільйонів євро.

Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, Уряд ухвалив Угоду про фінансування “Програми розширення контактів між людьми: Дім Європи” між Україною та Європейською комісією терміном на 8 років. Бюджет заходу становить 18 мільйонів євро. Програма залучення технічної допомоги з боку ЄС сприятиме налагодженню контактів, професійних зв’язків і культурного обміну між громадянами країн ЄС та України.

В межах Угоди ЄС надаватиме технічну допомогу за напрямом професійного обміну. Йдеться про короткострокові професійні стажування у країнах-членах ЄС. Також кошти спрямують на підтримку програмного та інформаційного центру “Дім Європи”. Крім того, планується створити спеціальне вікно для розширення можливостей для участі України в програмі Erasmus+. Програма також передбачає відшкодування половини суми внесків України до програми “Креативна Європа” на 2018-2020 роки.

Крім того, Кабмін схвалив Угоду про фінансування “Програми підтримки енергоефективності в Україні – EE4U-II”. Вона продовжить Програму підтримки енергоефективності в Україні – EE4U, яка набула чинності 18 квітня 2018 року. Передбачається залучення фінансування ЄС для підвищення енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів і зниження рівня викиду парникових газів в Україні. Загальний бюджет програми – 54 млн євро.

Наступний ухвалений проект угоди – Угода про фінансування Програми технічного співробітництва 2018 року. Вона передбачає залучення фінансування з боку ЄС для підтримки України в імплементації Угоди про асоціацію/Поглибленої та всебічної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Бюджет передбаченої Угодою програми – 37 мільйонів євро.

“Завданнями Угоди визначено:

  • надання технічної допомоги українським органам влади в імплементації норм законодавства ЄС в українському законодавстві у пріоритетних напрямах: навколишнє середовище, транспорт, енергетика, санітарний та фітосанітарний контроль, стандартизація, бухгалтерський облік, електронна комунікація, кібербезпека,
  • підтримка державних інституцій та інститутів громадянського суспільства в Україні в сфері захисту громадянських прав,
  • забезпечення участі українських організацій в програмі Горизонт 2020″, – зазначили в Мінекономіки.

Також Кабінет Міністрів ухвалив проект Угоди про фінансування заходу “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”. Йдеться про залучення фінансування ЄС на реформування та модернізацію системи професійно-технічної освіти в Україні. Загальний бюджет передбаченої Угодою програми з підтримки освітніх проектів – 58 мільйонів євро.

Підготовлено за матеріалами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Оригінал статті читайте за посиланням