Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

До Дня Героїв Небесної Сотні

0
Сьогодні в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме у ці дні під час Революції Гідності у 2014 році протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло найвищої точки. І саме 20 лютого загинуло найбільше активістів Майдану.

Криваві події 2014 року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. На Майдані загинули понад сотня українських патріотів сміливих, вольових, мужніх, незалежних, цілеспрямованих, справедливих, чиї серця були переповнені щирою любов’ю до України. Вони віддали своє життя, відстоюючи ідеали демократії, європейський вибір, гідне майбутнє для наступних поколінь. Вони назавжди закарбувалися у серцях українців як Герої Небесної Сотні, як звитяжні лицарі української демократії.

Лише масові виступи людей могли змінити тодішній злочинний режим, дати можливість жити в державі, де гідність і свобода буде найвищою цінністю, однак влада вирішила придушити людський супротив кровавим методом. Найбільш жорстоке протистояння відбулося 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутська, де від куль снайперів загинули більше сотні мітингувальників – Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя намагалися змінити країну на краще.

Ці трагічні події назавжди залишать слід в історії України, у серцях і пам’яті українців. Вони стали точкою відліку нової епохи національного пробудження нашого народу, усвідомлення права вільно жити на своїй землі та святого обов’язку — боронити її. І сьогодні боротьба за цілісність та незалежність нашої держави продовжується на Сході України.

Подвиги Героїв України, справжніх патріотів нашої держави – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто всім серцем вірний своїй Батьківщині. Нашим обов’язком є пам’ятати та вшановувати усіх Героїв, хто в різні історичні епохи стали на захист своєї рідної землі. Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати соборну, незалежну, вільну державу.

Слава Героям Небесної Сотні!
Слава Героям України!
Слава Україні!