Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Не відбулося позачергове засідання 36 сесії (ФОТО, ВІДЕО)

0

19 грудня відбулося засідання 35 сесії Чопської міської ради, на якій під час формування порядку денного без будь-якого попереднього оприлюднення та обговорення було винесено 1 проект рішення: “Про дострокове припинення повноважень (звільнення) секретаря Чопської міської ради”.

Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пунктів 4 та 5 статті 34 Регламенту Чопської міської ради міським головою було видано розпорядження про зупинення рішення та винесення його на повторний розгляд позачергової сесії Чопської міської ради, яку було вирішено скликати 27 грудня 2018 року.

Текст розпорядження був публічно оприлюднений на офіційній веб-сторінці Чопської міської ради 22 грудня 2018 року. На сайті оприлюднено оголошення про скликання позачергового засідання сесії та було здійснено інформування міських обранців у телефонному режимі, а окремим депутатам надіслано запрошення на електронну пошту щодо позачергового засідання. Усіх депутатів було повідомлено про скликання позачергової сесії Чопської міської ради у порядку накладання вето на прийняте ними рішення міської ради.

Сьогодні, 27 грудня, на позачергове засідання з’явилося лише 10 депутатів. Заздалегідь про свою відсутність повідомив лише І.Л. Вольський. Враховуючи те, що позачергове засідання не відбулося через безпричинну відсутність депутатів, вето, яке було накладено розпорядженням Чопського міського голови від 22 грудня 2018 року №304, не подолано, а рішення №1, прийняте на засіданні 35 сесії 19 грудня 2018 року, втрачає свою чинність.

Також під час позачергового засідання повинно було розглядатися питання “Про реорганізацію комунального закладу Чопської міської ради “Чопська міська лікарня” шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство Чопської міської ради “Чопська міська лікарня”. У зв’язку з тим, що це рішення має неабияке значення для міста, його було вирішено винести на повторний розгляд позачергового засідання 36 сесії, яке відбудеться у суботу, 29 грудня, о 10.00 год. у залі засідань Чопської міської ради.

Збережену онлайн-трансляцію можна переглянути за наступним посиланням

.