Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У ЗОШ №1 відбулася зустріч із представником державної міграційної служби України (ФОТО)

0

У рамках реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!”, з метою підвищення рівня знань усіх учасників освітнього процесу щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України, у всіх сферах суспільного життя, у Чопській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 пройшла зустріч учнів 8-11 класів із Вірою Павлівною Косаковською, заступником начальника відділу головного управління державної міграційної служби України у Закарпатській області.

Віра Павлівна наголосила, що особам, яким виповнилося 14 років, необхідно звернутися до відділу головного управління державної міграційної служби України у Закарпатській області в с.Оноківці  для отримання паспорта громадянина України у формі ID-карти.  Для цього із собою треба мати такі документи:

- свідоцтво про народження;

- паспорти батьків;

- ідентифікаційний код (або повідомлення про відмову);

- довідку про реєстрацію з місця проживання.

Уперше послуга надається виключно за місцем реєстрації. Надалі змінити паспорт можна буде в будь-якому куточку України. Паспорт громадянина України видається безкоштовно громадянам, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше.

Марія Орестівна Лугова, начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради, наголосила, що для своєчасної реєстрації випускників на ЗНО-2019 однією із основних вимог є наявність паспорта громадянина України у формі ID-карти. Тому закликала всіх випускників вчасно оформити паспорти громадянина України у формі ID-карти для подальшої успішної реєстрації на ЗНО.

Наприкінці зустрічі Віра Павлівна роздала учням буклети державної міграційної служби України, де міститься вся інформація про порядок отримання паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.