Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У ЗОШ №2 імені Іштвана Сечені було проведено заходи з питань булінгу і домашнього насильства (ФОТО)

0

У рамках Всесвітньої акції “16 днів проти насильства”, в.о.директора Чопського міського ЦСССДМ Чопської міської ради А.Темніковою та провідним спеціалістом УПСЗН Чопської міської ради Г.Наумчук за співпраці шкільного психолога Молнар Т. у Чопській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені 29-30 листопада було проведено заходи з питань булінгу і домашнього насильства та шляхів їх подолання.

Учням 7-11 класів було роз’яснено, що таке булінг та домашнє насильство, шляхи їх уникнення та яка відповідальність передбачається за їх здійснення. У ході профілактично-інформативної бесіди дітям було запропоновано зробити малюнки в групах на цю тематику.

Також учні проінформовані, куди можна звернутися за допомогою у випадку, якщо вони стали жертвами чи свідками цих явищ. Їм були роздані буклетики (українською та угорською мовами) на тему “Як протидіяти домашньому насильству?”.

30 листопада  до проведення акції приєдналася головний спеціаліст відділу Чопського бюро правової допомоги Ужгородського місцевого центру з надання БВПД А.Фелдій, яка розповіла учням про те, що жертви насильства мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто право на безкоштовні послуги адвоката, у разі звернення до бюро правової допомоги.