Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Пенсійні виплати через банк – це зручно і вигідно

0

Виплата пенсій через банківські установи – це складова системи заходів, спрямованих на економію пенсійних коштів.

Одержання пенсії через банки має ряд переваг, а саме: відсутність черг; можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час; зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї зарахованої суми, так і її частини; можливість розраховуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплату комунальних послуг); в разі відкриття карткового рахунку – можливість зняття коштів через мережу банкоматів на території України, які працюють цілодобово.

Для отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг отримати пенсію через поштове відділення, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту).

Для одержання пенсійної виплати через банківську установу, необхідно відкрити рахунок в акредитованих банках за вибором пенсіонера і написати відповідну заяву в банківській установі. Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

Крім того, усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через «Ощадний банк України», мають право отримувати електронне пенсійне посвідчення (ЕПП). Запровадження електронного пенсійного посвідчення значно розширює можливості його користувача, адже це одночасно і платіжна банківська картка, і пенсійне посвідчення, і електронний цифровий підпис. Власник ЕПП в подальшому зможе пред’явити цю картку для користування пільгами у праві на проїзд у громадському транспорті або для отримання знижки при розрахунку в торговельній мережі. Оскільки електронне пенсійне посвідчення містить графічну та електронну інформацію про власника та ключ електронного цифрового підпису, за його допомогою пенсіонер отримує доступ до всіх державних електронних сервісів, може замовляти документи на веб-порталах органів влади та переглядати інформацію про розмір своєї  пенсії, дані про страховий стаж, заробітну плату, сплачені страхові внески тощо.

Більш детальну інформацію з питань отримання пенсії через банківські установи можна отримати в Ужгородському об’єднаному управління Пенсійного фонду України Закарпатської області за адресою: м.Ужгород, вул. Загорська, 2, відділ обслуговування громадян.