Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Розпочався осінній призов на строкову військову службу у 2018 році

0

В Україні розпочався призов на осінню строкову службу  (з 1 жовтня по 31 грудня 2018 року).

Придатними до армії вважаються чоловіки від 18-ти до 27-ми років. При цьому у війська будуть відправлятися особи віком від 20-ти років.

Призов на строкову військову службу не передбачає залучення військовослужбовців строкової військової служби до участі в ООС в Донецькій, Луганській областях.

За проходження строкової служби юнаки отримають 3,5 тисячі гривень разової матеріальної допомоги.  Та найголовніше – за ними зберігається місце роботи та середньомісячна зарплата незалежно від форми власності підприємства. Оплата комунальних послуг 50%  для батьків згідно установлених норм споживання.

Без уваги не залишаються і самі юнаки, які дозволяють собі «відкосити» від військової служби. За неявку до військкомату передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. За повторне таке порушення за рік подвійний – від 10-ти до 15-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За несвоєчасне прибуття до військкомату для відправлення до військової частини – кримінальна відповідальність. І такі випадки є в області. Порушники відбулися умовним терміном покарання.

Строковики проходитимуть службу в ДПСУ та ЗСУ на Львівщині та в Черкасах. З вищою освітою упродовж року, без такої – півтора року. Передбачається також відстрочка за станом здоров’я та за сімейними обставинами.

Військовики наголошують, що для відстрочки необхідно надати довідку з пакетом відповідних документів у 10-денний термін. Це стосується також керівників вищих навчальних закладів, де потенційні строковики навчаються.