Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Гурковський Леонід Спиридонович

0

IMG_8356Гурковський Леонід Спиридонович

Удостоєний звання “Почесний громадянин міста Чоп” відповідно до рішення 31 сесії VII скликання від 15 серпня 2018 року № 1 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чоп» за благодійницьку та громадську діяльність, за довготривалу службу на благо громади міста.

Гурковський Леонід Спиридонович, народився 01 січня 1938 року в с. Слободище Бердичівського району Житомирської області в сім’ї селян-колгоспників.

В перший клас вступив у 1945 році у рідному селі, де закінчив 7-ми річну освіту. Середню освіту здобув у сусідньому селі з 1952 по 1955 р.

В 1955 році вступив до медичного факультету УжДУ, який закінчив в 1961 році по спеціальності «Лікувальна справа».

Після трьох років праці в дільничній лікарні Чернігівської області, працював в Закарпатській області – 2 роки в Тур’я – Реметівській дільничній лікарні, а з 1965 року в Чопській районній лікарні, де обіймав різні посади: заввідділенням, районний педіатр, заступником головного лікаря району по охороні материнства, дитинства та на інших посадах. Вийшов на пенсію з 1998 року, але продовжував віддавати себе улюбленій справі  по 2008 рік.

За час роботи був нагороджений знаком «Відмінник охорони здоров’я», медаллю на честь 100 річчя В.І. Леніна.

Протягом своєї трудової діяльності Гурковський Леонід Спиридонович завжди працював над підвищенням своєї кваліфікації, для цього систематично приймав участь у різних навчальних курсах за своїм фахом. Отримав  вищу категорію по педіатрії. Леонід Спиридонович завжди ставився до своїх маленьких пацієнтів з добротою та чуйністю, до кожного знаходив особливий підхід.  Не одне покоління мешканців міста виросло під медичним наглядом цієї трудовитої, цілеспрямованої, талановитої  та висококваліфікованої людини.

Був одружений з Гурковською Оленою Юріївною, яка померла у 1988 році. Разом вони виховали  трьох синів.

Будучи пенсіонером, працював у ЗОШ № 1 м. Чоп, викладав основи безпеки життєдіяльності людини.

Гурковський Леонід Спиридонович всіма знана і поважна людина, користується повагою всіх мешканців міста.