Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відбувся публічний аукціон земельних торгів (ФОТО)

0

Чопська міська рада систематично працює над поповненням міського бюджету, адже збільшення його доходів дає більше можливостей здійснювати поточні та капітальні ремонти у місті. Завдячуючи тісній співпраці депутатського корпусу та керівництва Ужгородського відділення Львівської залізниці, із початку цього року було відновлено надходження до міського бюджету ПДФО від залізничних підприємств, що розташовані та працюють на території міста.

Наступним кроком, над яким почала працювати міська влада — це проведення публічних та відкритих торгів з права оренди  земельних ділянок комунальної власності.

У вівторок, 14 серпня, у залі засідань міської ради вперше в історії Чопа відбувся публічний аукціон земельних торгів, у якому взяло участь двоє учасників.  З метою реалізації рішення 30 сесії VII скликання Чопської міської ради від 12 червня 2018 року №26 «Про проведення земельних торгів земельних ділянок комунальної власності, права оренди на які підлягає продажу на земельних торгах  у формі аукціону» приватним підприємством «НАВІТА»  було сформовано  окремі лоти для трьох земельних ділянок,  які пропонуються до оренди.

У результаті  аукціону переможцем став міський підприємець, який підписав договір про оренду земельної ділянки несільськогосподарського призначення загальною площею 0,2426 га строком на 5 років для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (11.02) за адресою м. Чоп, вулиця Ужгородська, 2.

Дві інші земельні ділянки (вул. Степова 1, загальною площею 3,6334 та вул. Ужгородська 2, загальною площею 0,1536 га) на аукціоні не розглядалися у зв’язку з відсутністю заявників.

На наступному черговому засіданні сесії міської ради буде знову формуватися  список земельних ділянок, які будуть надаватися в оренду на відкритих публічних торгах із включенням цих земельних ділянок, котрі не були надані в оренду на цьому аукціоні.

Жодних фінансових витрат за проведення публічних аукціонів Чопська міська рада  не понесла, адже оплату за проведення аукціону здійснюють переможці торгів. Подальше відкрите та публічне надання в оренду земельних ділянок збільшить додаткове надходження коштів у міську казну.