Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про роботу відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС за 2017 рік

0

Протягом звітного періоду, у цілому,  забезпечено виконання покладених на підрозділ функцій.

Протягом поточного року налагоджено плідну взаємодію та співпрацю в рамках визначених повноважень відділу з Ужгородським ОМВК, відповідними підрозділами облдержадміністрації, правоохоронними органами, Чопським прикордонним загоном, в/ч Т0300, підрозділами УДСНС у Закарпатській області, підприємствами та установами міста.

Відповідно до вимог Закону України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» та інших нормативно – правових актів відділ здійснював військовий облік призовників та військовозобов’язаних запасу, які мешкають у місті Чоп, а також забезпечував приписку громадян до призовної дільниці. Станом на 31.12.2017 року на обліку знаходяться 1599 військовозобов’язаних різних категорій.

У звітному періоді відділом було підготовлено та забезпечено виконання ряду розпоряджень міського голови про заходи з поліпшення стану військового обліку на території  м.Чоп  та з питань проведення призову громадян на строкову військову службу.

На офіційному сайті Чопської міської ради загалом з питань військового обліку та цивільного захисту  населення опубліковано 53 статті та оголошення.

Призвано на строкову службу у 2017 році  – 5 в том числі 1 на альтернативну службу та один на контрактну.

Приписано до призовної дільниці Ужгородського ОМВК 26 чоловік.

Відповідно до розпорядження міського голови № 63 від 05.01.2017 року «Про проведення звірки облікових даних призовників та військовозобов’язаних у 2017 році» на 14 підприємствах зроблені звірки та надана методична допомога по веденню військового обліку. Проведені повністю звірки з Ужгородським ОМВК. Зауважень  по роботі від Ужгородського ОМВК не надходило.

Згідно Постанови КМУ  № 921 від 07.12.2016 року «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» упорядковуються особові картки військовозобов’язаних

Забезпечення режиму секретності в Чопській міській раді здійснювалось відповідно до вимог чинного законодавства. Відпрацьовані всі необхідні заходи, про що свідчать висновки комісії Закарпатської ОДА за результатами перевірки, яка проводилась у березні 2017 року. Без порушень та суттєвих зауважень з боку обласного Управління СБУ переоформлено спеціальний дозвіл на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею.

Планування мобілізаційної підготовки організовано і здійснюється відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а також інших нормативно – правових актів, що стосуються мобілізаційної підготовки.

По лінії роботи з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій станом протягом 2017 року відділом організовано та проведено 14 засідань комісії ТЕБ і НС з актуальних питань безпеки населення та попередження надзвичайних ситуацій. Підготовлено 4 накази начальника цивільного захисту.

Проведено навчання керівних кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області в кількості 21 особи.

На підприємствах і в установах міста проведено 12 навчань та об’єктових тренувань з визначених питань техногенної безпеки.

З питань взаємодії з правоохоронними органами підготовлено близько 36 інформувань поліції щодо заходів, які передбачались у місті (міські, загальнодержавні і т.і.). Забезпечувалась взаємодія під час проведення громадських заходів у місті.

Суттєвим питанням, відповідно до чинного законодавства є запобігання корупції. З цих питань відділ неодноразово готував інформацію на   відділ  запобігання  і  виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними  органами обласної державної адміністрації, за запитами прокуратури, Управління ЗЕ в Закарпатській області. У грудні 2017 року взято участь у тренінгу НАЗК у м. Львові з питань запобігання корупції.

З урахуванням призначення інспектора відділу головою тендерного комітету Чопської міської ради, протягом 2017 року проведено 8 тендерних закупівель, з них 4- на будівництво водозабору.

Крім того, на інспектора відділу покладено організацію та коригування діяльності громадських формувань з питань забезпечення громадського порядку та охорони державного кордону, зареєстрованих у м.Чоп. З визначених питань протягом року проводились зустрічі з активом ГФ «Щит» та уповноваженими Чопського прикордонного загону.

Актуальна інформація з питань діяльності відділу систематично розміщується на офіційному сайті міськради. Своєчасно виконуються і відпрацьовуються контрольні та планові документи, розпорядження ОДА та міського голови, направляється інформація в контролюючі органи.

Забезпечено участь працівників відділу у роботі відповідних комісій виконкому міської ради, відпрацювання та винесення на розгляд виконкому та чергових сесій необхідних проектів рішень та програм.