Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація щодо отримання фізичними особами довідок про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України

0

Відповідно до наказу МВС від 29 листопада 2016 року № 1256 «Про організацію доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 січня 2017 року за № 22/29890, з 01 лютого 2017 року надання довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України, здійснюється Департаментом інформації МВС та територіальними сервісними центрами МВС.

 Довідки видаються для використання при:

- оформлення візи для виїзду за кордон;

- працевлаштування за кордоном;

- надання в установи іноземних держав;

- оформлення або поновлення паспортних документів;

- оформлення громадянства;

- оформлення/продовження посвідки на проживання;

- оформлення дозволу на зброю;

- оформлення на роботу;

- оформлення ліцензії на роботу з наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами;

- оформлення дозволу на роботу з вибуховими речовинами;

- оформлення документів в органи соціального забезпечення;

- надання в банківські установи.

Фізична особа, яка досягла 14-річного віку (далі – Заявник), має право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе.

Письмовий запит подається особисто Заявником або уповноваженою ним у встановленому порядку особою  до Департаменту інформації МВС або  територіального сервісного центр незалежно від реєстрації місця проживання Заявника.

Заявник під час подання запиту особисто пред’являє посадовій особі Департаменту інформації МВС або територіального сервісного центру документ, що посвідчує його особу, та надає його копію.

У разі якщо звертається Представник, подаються такі документи: документ, що посвідчує особу Представника; оригінал та копія документа, яким уповноважено Представника; заява та копія документа фізичної особи, стосовно якої замовляється Довідка.

Відповідно до ст. 16 Закону України “Про захист персональних даних”, наказу МВС України від 29.11.2016 №1256 максимальний строк надання Довідки встановлено протягом 30 календарних днів з дня надходження запиту.

Довідка видається станом на дату здійснення перевірки фізичної особи.

У разі тимчасового або постійного перебування фізичної особи за межами держави відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України можна отримати в посольствах або консульських установах України.

Для замовлення Довідки онлайн використовується Електронний цифровий підпис (фізичної особи) або BankID.

BankID дає змогу отримати Довідку лише в паперовому вигляді у територіальному сервісному  центрі МВС, який обирається у полі «Бажане місце отримання»  під час заповнення форми запиту.

Електронний цифровий підпис дає змогу замовити Довідку як в паперовому, так і в  електронному вигляді. Паперову Довідку можна отримати  у територіальному сервісному  центрі МВС, який обирається у полі «Бажане місце отримання»  під час заповнення форми запиту. Електронна Довідка надходить на вказану у запиті адресу електронної пошти.

Нагадаємо, що Чопське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Чоп, вул. Залізнична, 1.

Контактний телефон – (0312) 71-10-59.