Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопські школярі беруть участь у проекті “Class Act: Схід-Захід – 2018″ (ФОТО)

0

У п’ятницю, 22 червня, учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 вирушили до Києва. 10 чопських школярів беруть участь у театральному соціально-культурному проекті “Class Act: Схід-Захід – 2018″ і разом із дітьми з Авдіївки напишуть п’єсу для провідних режисерів та акторів країни. Прем’єра вистави юних митців, яка складатиметься з 10 п’єс, відбудеться у Національній музичній академії імені П.І. Чайковського 3 липня.

Куратором проекту стала український драматург та сценарист Наталія Ворожбит, головним режисером проекту — Максим Голенко, за музичний супровід відповідає дует кінокомпозиторів Антон Дегтярьов і Володимир Бабушкін (Ptakh_Jung). У виставі візьмуть участь зірки театру і кіно: Римма Зюбіна, Олексій Вертинський, В’ячеслав Довженко, Анна Кузіна, Роман Ясиновський, Тетяна Міхіна.

“З цим британським форматом я знайома давно, але в Україні ми почали його робити тільки три роки тому. Нагадаю коротко, що це за такий Class Act, який часто називають Class Art, що по суті теж вірно, але не так точно, бо аct – це діяти. Ми відбираємо двадцять підлітків з різних регіонів України, привозимо їх до Києва, під кураторством професійних драматургів. Вони пишуть п’єси, потім професійні режисери і актори ставлять їх на великій сцені. Чому ми це робимо? Це спосіб знайти потенційних драматургів у драматичних місцях нашої країни. Написання п’єс, проговорювання важливих тем має творчий і терапевтичний ефект, підвищує самооцінку підлітка. Це спосіб відкрити один одному Схід і Захід України, зруйнувати стереотипи, які поселені в наших головах телебаченням, вихованням тощо. Це популяризація соціальних проектів. Ми бачимо, як добре працює цей формат, і хочемо, щоб його підхопили інші творчі люди по всій Україні. Це спосіб об’єднати різних акторів і режисерів на одному майданчику”, — зазначила куратор проекту “Class Act: Схід-Захід – 2018″ Наталія Ворожбит.

З неймовірними враженнями, новим досвідом і купою позитивних емоцій юні жителі Чопа повернуться додому 6 липня.