Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Що важливіше… “Політика” чи міські проблеми? (ВІДЕО)

0

Нарешті відбулось те, чого слід було очікувати досить давно. Співпали інтереси політиків місцевого рівня від конкуруючих політичних сил. На жаль, співпали вони в деструктивному напрямку. Нас наздогнала загальна українська біда – в буденне життя втрутились політичні інтереси. Наближення чергових виборів активізувало партійний актив та поставило перед місцевими активістами нові «завдання». Діяти в конструктивному напрямку досить важко, тому група депутатів зайнялась звичайним ділом – не дати досягти конкурентам будь яких досягнень. Простий партійний принцип «чим гірше в них – тим краще нам» можемо спостерігати в дії.

Сьогодні відбулося засідання 30 сесії Чопської міської ради, яка вкотре продемонструвала небажання депутатів вирішувати нагальні житлово-комунальні проблеми міста. Питання фінансової допомоги комунальним підприємствам знову не набрало необхідної кількості голосів. Таким чином працівники міських КНС та КОС і надалі будуть мати затримки з виплатою заробітної плати. І які би слова не говорили представники КМКС, ЄЦ, Опозиційного Блоку, а саме вони є причиною вкрай важкого становища комунальних підприємств. Не переконали «принципових» депутатів ні прохання працівників, ні думка громадськості. Також міським обранцям не потрібно ні вуличне відеоспостереження, ні ремонт Центру надання адміністративних послуг.  Не потрібно взагалі нічого такого, що може бути сприйнято як досягнення, на фоні попереднього десятиліття бездіяльності.

Далі міські обранці продемонстрували вміння бавитися в політику «по крупному» та ініціювали дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Чолавина М.В. та заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Гіжана І.С. Хоча чергові вибори відбудуться лише у 2020 році депутати вирішили спробувати свої сили у політичних іграх вже зараз, а наболілі питання вирішувати лише гучними фразами, а ніяк не ділом. Звичайно, що легше заплющити очі та працювати на політику партії, ніж займатися реальними справами, які допоможуть вирішити проблеми мешканців міста у найближчий час.

Таким чином, слідуючи настановам партійних керівників про послаблення конкурентів, чопські депутати роблять заручниками комунального занепаду всіх мешканців міста. Невже політична активність партій насправді варта того, щоб перетворювати засідання сесії на якісь комедійні шоу, замість того, щоб працювати на громаду, яка у 2015 році для цього депутатів і обрала? Невже громада стала лише ширмою, яка допомагає виконувати завдання вищого керівництва партії? Такий підхід аж ніяк не принесе користь місту, а приведе лише до його занепаду.