Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Рій “Вартові кордону” Чопської ЗОШ №1 братиме участь у ІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

0

З метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей Українського народу та формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів, а також подальшого розвитку фізичної культури і спорту засобами спортивного орієнтування, туристсько-спортивних змагань та спеціальних навичок рішенням 28 сесії 7 скликання Чопської міської ради Закарпатської області від 14 березня 2018 року №10 виділено 50 тисяч гривень для підготовки та участі рою Чопської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі “Сокіл” (“Джура”).

Відповідно до умов проведення ІІ (обласного) фіналу гри “Джура – 2018″ за виділені кошти закуплено палатки та спорядження на суму 28 347 грн. 45 коп., вишиванки та одяг для спортивно-туристичних випробувань – на суму 3 600 грн., форму та атрибутику для впоряду – на суму 2 362 грн., канцтовари – на суму 317 грн. 50 коп., аптечку з необхідними ліками – на суму 352 грн.; оплачено страхові витрати на суму 192 грн.; передбачено на перевезення учасників у с. Імстичово Іршавського району 5 000 грн.

На виконання наказу управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради 10.05.2017р.  № 68-од «Про проведення шкільного та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», з метою виховання в учнів відданості Батьківщині та українському народу, формування національної самосвідомості та колективного духу, закладання основи активної громадянської позиції та спонукання брати активну участь в державотворчих процесах 16 травня 2018 р. було проведено І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), у якому взяли участь 2 рої Чопської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1: “Вартові кордону” та “Джурята”.

Рої-учасники І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) взяли участь у конкурсі звітів про виконання доброчинних справ відповідно до ідейних принципів козацького лицарства “Добре діло”.

Аналізуючи творчі звіти, суддівська колегія І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) відзначила цілеспрямовану роботу педагогічного колективу Чопської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 щодо формування в учнів активної громадянської позиції та високих морально-психологічних якостей, зокрема доброчинності. Представлені звіти були змістовні, відображали діяльність роїв, спрямовану на добре діло як найкращий дар одне одному.

Також рої взяли участь в змаганнях, змістовим наповненням яких є традиції українського козацтва і сучасне козакування, які спрямовані на фізичне загартування, духовний та інтелектуальний розвиток, а також перевірку набутих знань, умінь і навичок учнів, це:

“Впоряд” – змагання з індивідуальних дій та дій у складі рою. Обов’язкове завдання – це виконання стройових прийомів, команд і дій у складі рою, а також маршової патріотичної пісні на козацьку тематику;

“Рятівник” – перевірка знань і вмінь надавати першу долікарську допомогу;

“Естафета” – перевірка фізичного розвитку.

Учасники роїв були в однострої, з нагрудним знаком та емблемою. Під час проведення гри джури демонстрували фізичну підготовку, стройовий вишкіл, опанування навичок першої долікарської допомоги.

Бажаємо переможцям І етапу достойно представити наше рідне місто на ІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «”Сокіл” (“Джура”).