Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

0

Ужгородська ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області повідомляє, що наказом Мінфіну України від 16.01.2018 №7 внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (від 14.11.2014 №1130).
Уточнено повноваження територіальних органів ДФС у частині реалізації процедур формування та ведення реєстру платників ПДВ відповідно до функцій, визначених Податковим кодексом України. Контролюючі органи в областях та місті Києві, міжрегіональні територіальні органи забезпечують організацію роботи з реєстрації та обліку платників ПДВ, що перебувають на їх території.
Врегульовано питання реєстрації платником ПДВ особи, утвореної шляхом перетворення платника ПДВ, а саме: якщо юридична особа, утворена в результаті перетворення, не подала до контролюючого органу протягом 10 робочих днів, що настають за датою завершення перетворення, заяви для реєстрації або перереєстрації у порядку, передбаченому цим Положенням, контролюючий орган після спливу цього строку приймає рішення про анулювання реєстрації юридичної особи, припиненої в результаті перетворення.
Рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ може прийматись заступником керівника контролюючого органу або уповноваженою особою.
Внесено зміни до:
додатка 5 «Рішення про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість (Форма № 6-РПДВ)»;
додатка 7 «Рішення про анулювання реєстрації платників податку на додану вартість» (Форма № 7-РПДВ);
додаток 9 «Рішення про виключення сільськогосподарського підприємства з реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування (Форма № 6-РРС)».

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

За матеріалами Ужгородської  ОДПІ