Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У НАТО пов’язують безпеку країн-членів з ситуацією в Україні

0
Агресивні дії Росії в Україні спричинили зміну пріоритетів НАТО і призвели до усвідомлення того, що безпека країн-членів Альянсу тісно пов’язана із ситуацією в нашій державі.

Про це заявила у виступі на міжнародній конференції «Система регіональної безпеки у Східній Європі. Місце і формати залучення України» директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про НАТО, першим і найважливішим для нашої дискусії сьогодні є те, що безпека євроатлантичного регіону дуже пов’язана з безпекою України. Такий тісний зв’язок дуже легко простежити, тому що нинішній фокус НАТО на стримування агресії і посилення оборони пов’язані з російською агресією в Україні і незаконною анексією Криму» , – сказала Маронкова.

Вона додала, що події лютого і березня 2014 року в Україні спричинили зміни у пріоритетах НАТО. За словами Маронкової, Альянс завжди розглядав колективну безпеку як найперше і найважливіше завдання, але з часів «холодної війни» акцент робився на тому, що відбувається біля кордонів НАТО, а не завжди на гарантуванні безпеки в країнах Альянсу.

«Зміна пріоритетів НАТО стала результатом дій Росії в Україні», – зазначила Маронкова.

Джерело: Укрінформ