Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Кірпа Георгій Миколайович

0

60450865Кірпа Георгій Миколайович

Удостоєний звання “Почесний громадянин міста Чоп” відповідно до рішення 12 сесії  XXIII скликання Чопської міської ради Ужгородського району від 11 липня 2000 року «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чоп» за багаторічну цілеспрямовану роботу з розвитку Чопського транспортного вузла і соціальної сфери міста.

Кірпа Георгій Миколайович — людина, яка пройшовши довгий шлях, не забула місто, із якого починала.

Георгій Миколайович народився в селі Клубівка Хмельницької області у 1946 році. Трудову діяльність розпочав слюсарем на цукровому заводі.

У 1965 році вступив до Харківського інституту інженерів залізничного транспорту, де у 1970 році з відзнакою закінчив факультет управління процесами перевезень. Опісля чого його трудова діяльність розпочалася у нашому місті. Спочатку Георгій Кірпа працював черговим, інженером, головним інженером, а згодом  начальником станції Чоп. У подальшому Георгій Миколайович займав посаду начальника Львівської залізниці, а з 2002 року став міністром транспорту і зв’язку.

Незважаючи на досягнуті висоти, він ніколи не забував містечка, в якому була закладена перша сходинка його кар’єрного росту, і завжди допомагав йому. За його ініціативи реконструйовано приміський вокзал і перон, Європейську площу та площу Героїв Майдану, відкрита нова сучасна залізнична лікарня, старі приміщення якої переобладнані під будиночки ветеранів.

Георгій Миколайович був чесною, виваженою, прямолінійною людиною, яка користувалася повагою серед мешканців міста, яка стала неабияким авторитетом серед працівників залізничного транспорту.